Managed ICT Services

Managed ICT Services
 

Managed Services: ICT complexiteit onder controle

Een Managed Service Provider zorgt voor het beheer, de ondersteuning en het automatiseren van uw ICT omgeving, werkplekken en applicaties. In dit artikel leggen we graag uit wat Managed Services zijn en welke voordelen ze kunnen bieden.

Wat zijn Managed Services?

De term Managed Services staat voor ontzorgen: u geeft uw ICT-beheer deels of volledig uit handen aan een ICT dienstverlener. Wij hebben inmiddels al ruim 20 jaar ervaring met het beheren van de ICT-omgevingen van onze klanten en daarin zijn monitoring en remote beheer altijd belangrijke pijlers geweest. In 2016 zijn we gestart met het zo veel mogelijk automatiseren van standaard beheertaken op servers en werkplekken, om zowel onze efficiency als de ICT betrouwbaarheid voor onze klanten verder te kunnen vergroten.

De voordelen van Managed Services

Alle standaard beheertaken (zoals updates installeren, back-up controles, antivirus updates, etc.) worden uitgevoerd en gemonitord door een geautomatiseerd en gemanaged systeem. Daarmee worden veel arbeidsintensieve taken geautomatiseerd en hoeft alleen nog ingegrepen te worden wanneer uit de monitoring blijkt dat bepaalde taken niet (volledig) zijn uitgevoerd.

Met Managed Services kunnen we sneller en efficiënter reageren op problemen en standaard beheertaken automatisch uitvoeren, wat uiteindelijk kan resulteren in lagere operationele kosten.

Rapportages geven volledig inzicht in de huidige situatie maar ook van trendontwikkelingen binnen uw ICT-omgeving. Kortom: informatie die belangrijk is om vroegtijdig te kunnen anticiperen en beslissingen te nemen.

Om uw security op peil te houden kan op alle Windows gebaseerde systemen Windows patching – naar wens buiten kantoortijden – volledig geautomatiseerd en gepland uitgevoerd worden. Belangrijke Windows updates kunnen eventueel geforceerd direct uitgevoerd worden wanneer dat noodzakelijk is. Daarnaast is het mogelijk veelgebruikte applicaties zoals Adobe, Winzip, Flash en Java mee te nemen bij het patchen van systemen.

Door hogere uptime en minder verstoringen zijn medewerkers productiever en neemt de gebruikerstevredenheid toe.

Hoe werken Managed Services?

Om uw ICT-omgeving te kunnen koppelen aan een monitoring- en beheersysteem heeft u alleen een internetverbinding nodig. Intelligente software scant het netwerk en verzamelt de gegevens van alle apparatuur zoals werkstations, servers, switches, routers, firewalls, printers, etc. Deze voert ook alle geautomatiseerde taken uit en kan bijvoorbeeld alle Microsoft updates voor u verzamelen die noodzakelijk zijn binnen uw omgeving.

 
 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Managed Services voor uw organisatie?
KNS Automatisering heeft een eenvoudig model ontwikkeld waarbinnen alle diensten als Managed Services worden aangeboden. Per onderdeel van uw ICT-omgeving (server, werkstation, switch, router, printer, etc.) kunt u aangeven of deze binnen de Managed Services valt of niet. U betaalt u een vaste prijs per maand om het object te monitoren en te beheren.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.