365Monitor helpt hacks te signaleren en voorkomen

Microsoft 365 vormt een belangrijk onderdeel van de IT-omgeving van bedrijven, waar veel informatie samenkomt. Het is dus niet voor niets dat Microsoft 365 een interessant doelwit voor hackers is. Hoe kan je voorkomen dat je slachtoffer wordt?

De logboeken van Microsoft geven antwoord

Je kunt pas adequaat reageren als je inlogpogingen tijdig detecteert. Weet je of er een inlogpoging werd gedaan vanuit een verdachte locatie, of dat er herhaaldelijk mislukte inlogpogingen plaatsvonden op hetzelfde account? Het antwoord is waarschijnlijk nee. En dat terwijl deze signalen ‘rode vlaggen’ zijn als het gaat om hacks. Het antwoord op deze vragen vind je in de logboeken van Microsoft. Hierin vind je de registratie van activiteiten op je netwerk, waaronder alle inlogpogingen.

Handmatig uitzoeken…?

Deze logboeken bestaan uit ellenlange, onoverzichtelijke lijsten met registraties van álle activiteiten die in de Microsoft 365-omgeving hebben plaatsgevonden. Het vraagt een geoefend oog en flink wat geduld om afwijkingen te detecteren. Handmatig uitzoeken is voor de meeste organisaties dus geen haalbare optie.

365Monitor: automatische controle van je Microsoft 365-logboeken

365Monitor biedt uitkomst! Deze tool analyseert de logboeken automatisch en continu. Tussen alle honderden of zelfs duizenden normale activiteiten filtert de tool precies die inlogpogingen eruit die op een hacker kunnen wijzen. KNS Automatisering krijgt daar direct een melding van en kan indien nodig – eventueel in overleg – ingrijpen.

Merk de Jager over 365Monitor

Merk de Jager, algemeen directeur van KNS Automatisering, over 365Monitor:
“De audit en logboeken van Microsoft365 kunnen ons heel veel vertellen over verdachte handelingen of inlogpogingen en daarmee inzicht geven over mogelijke hacks. We hebben echter geen tijd (en zin!) om die logs dagelijks door te spitten. Maar dat doet 365Monitor nu voor ons. Via de 365Monitor krijgen we een alert bij verdachte situaties en kunnen we direct actie ondernemen. Goed dat dit ‘achterdeurtje’ nu in de gaten gehouden wordt!”

365Monitor

• Bekijkt de Microsoft 365-logboeken automatisch en dagelijks
• Filtert mogelijk verdachte inlogpogingen uit de normale activiteiten op het netwerk
• Verstuurt notificaties zodat wij snel kunnen ingrijpen

Ons advies

Met 365Monitor kunnen wij de Microsoft 365-omgeving van onze klanten nog beter monitoren. Met 365Monitor zet u een flinke stap vooruit qua security, maar dan zonder hoge investeringen in software en manuren. Natuurlijk verzorgen wij met plezier de installatie én het beheer. Meer weten? Neem contact met ons op!