Hosting en private cloud

Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van standaard cloud applicaties zoals Microsoft 365 en Salesforce.com. Maar wat zijn de mogelijkheden als u wel naar de cloud wilt maar niet wilt of kunt overstappen op een standaard applicatie? Hier bieden hosting en private cloud diensten uitkomst. Hiermee kunt u elke gewenste applicatie veilig en goed beheerd laten hosten in een extern datacenter.

Wanneer is het interessant?

Er zijn een aantal situaties waarin hosting en private cloud diensten voor u interessant kunnen zijn. Een veel voorkomende is het gebruik van zogenaamde ‘legacy’ applicaties (vaak een ERP- of CRM-systeem) die niet webbased zijn. Een andere motivatie die wij vaak tegenkomen is de wens om vanuit security of compliance oogpunt alle data in een datacenter te houden, in plaats van op lokale desktops en notebooks op te slaan.

Wat kunt u verwachten?

De mogelijkheden van hosting en private cloud dienstverlening zijn vrijwel onbeperkt. Een greep uit de mogelijkheden:

Hosted Exchange is de ideale oplossing voor zakelijke e-mail, gedeelde agenda’s, gedeelde contactpersonen en mobiele synchronisatie, alles zonder een eigen e-mail server. Een perfect alternatief voor e-mail uit de cloud als u geen gebruik wilt maken van Microsoft 365.

Met een Hosted Desktop zijn uw eigen bedrijfsapplicaties direct beschikbaar vanuit het datacenter. Via een desktop computer, notebook of mobiele telefoon met internetverbinding krijgt u toegang tot uw eigen desktop, bedrijfsapplicaties, bedrijfsinformatie en documenten.

Een Virtual Private Server (VPS) is een “dedicated” server die gebruik maakt van “shared resources” (CPU, RAM, diskspace). Een VPS wordt op maat geconfigureerd en resources kunnen op elk gewenst moment worden toegevoegd zodat de performance gegarandeerd blijft.

Cloud en hosting diensten van KNS Automatisering

KNS Automatisering levert een volledig portfolio hosted IT-diensten voor zakelijke klanten. Deze diensten variëren van standaard hosting oplossingen tot hosted Office applicaties en complete ASP-modellen. Onze systemen staan opgesteld in redundante datacenter locaties. Het beheer wordt dagelijks door een vast team uitgevoerd en alle systemen worden 24 uur per dag gemonitord. Elke dag wordt er van de gehele omgeving een back-up gemaakt. Om het beheer eenvoudig te houden gebruiken wij een provisioning systeem waardoor u – als u dat wilt – zelf een deel van het functioneel beheer van de omgeving uit kunt voeren.

Meer weten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen die onze private cloud en hosting diensten uw organisatie kunnen bieden? Neem dan contact met ons op .