ICT uitbesteden

ICT is voor veel organisaties steeds crucialer aan het worden. Tegelijkertijd is ICT voor uw organisatie wellicht geen kernfunctie. Uitbesteden kan dan helpen om de gewenste servicelevels en functionaliteit te realiseren tegen vaste en voorspelbare kosten.

ICT beheer en support

De minst ingrijpende vorm van ICT uitbesteden is het inschakelen van een partner voor delen van ICT-beheer en support. Het kan dan gaan om een uitbestede helpdesk, monitoring of bijvoorbeeld het automatisch op afstand updaten van beveiligingssoftware.

Hosting

Wanneer u gaat samenwerken met een hosting partner dan draaien uw applicaties niet langer in uw eigen omgeving of datacenter, maar in het datacenter van de hosting partij. U maakt afspraken over de gewenste beschikbaarheid en snelheid, die worden vastgelegd in een SLA (Service Level Agreement).

Cloud

Kiest u voor de cloud, dan moet u nog bepalen of u gebruik wilt maken van een private of public cloud. Public cloud services zijn bijvoorbeeld Microsoft 365, een volledige suite kantoorautomatisering toepassingen inclusief Exchange e-mail en SharePoint voor samenwerken en informatie delen. Private cloud oplossingen zijn specifiek voor uw organisatie gebouwd en worden – in tegenstelling tot public cloud services – niet met andere bedrijven gedeeld.

ICT uitbesteden bij KNS Automatisering

Wanneer u uw ICT wilt uitbesteden, dan kan KNS Automatisering u daarbij adviseren en helpen. Of het nu gaat om een enkele ICT dienst die u niet langer zelf wilt leveren, managed services of een volledige hybride cloud omgeving: KNS Automatisering stelt voor u een ICT-services pakket op maat samen. Wij nemen daarbij niet alleen de bestaande ICT-dienstverlening over, maar adviseren ook over mogelijke verbeteringen en besparingen.

Meer weten

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden om uw ICT uit te besteden? Neem dan contact met ons op.