“We zijn nog nooit een uur uit de lucht geweest.”

André Compier, Financieel Manager van Koninklijke Moorman Karton Weesp B.V..

Moorman Karton bestaat al sinds 1912 met een eerste vestiging in de Jordaan in Amsterdam. Vandaag de dag zijn kantoor en productiefaciliteiten gevestigd in Weesp (meer dan 11.000m2). Daarnaast heeft Moorman Karton een groot magazijn in Winschoten van 9.000m2.

Moorman heeft zich al jaren geleden gespecialiseerd in karton. Het bedrijf biedt kwaliteit en maatwerk op afwerkingsgebied en zorgt voor razendsnelle levering. Die werkwijze verklaart waarom Moorman niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten de eerste keuze is als het gaat om karton en halffabricaten zoals foamboard, exclusief passepartoutkarton, topklasse zuurvrij museumkarton en zelfklevende specialiteiten.

De keuze voor KNS Automatisering André Compier is Financieel Manager bij Moorman Karton. “Onze samenwerking met KNS Automatisering dateert al vanaf het jaar 2000. Daarvoor werkten we met een ander bedrijf, maar daar waren we niet zo tevreden over. Zij konden ons ook niet goed begeleiden met de moderniseringsslag die wij wilden maken. We hebben een aantal partijen uitgenodigd en na een selectie hebben wij voor KNS gekozen.”

De samenwerking André Compier: “KNS Automatisering levert hard- en software voor zowel datacenter als werkplekken, ondersteunt bij de installatie en beheert ons netwerk. Eigenlijk verzorgt KNS Automatisering al onze ICT behalve het Baan ERP pakket.”

Wat zijn uw ervaringen met KNS Automatisering? André Compier: “Onze ervaringen zijn zeer positief, we zijn niet voor niets al zo lang klant! ICT blijft boeiend in de afstemming tussen de enorme wensenlijst van gebruikers en afwegingen over mogelijkheden en veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat onze gebruikers het ook goed snappen als er iets niet kan. KNS is daar altijd duidelijk en open over, dat helpt ons weer om het aan de organisatie uit te leggen.

Wij willen een aantal jaren vooruit kunnen met onze ICT investeringen en daarom haken we vaak in op recente technieken en nieuwe software. Zo zijn wij vrij snel naar Microsoft Windows Server 2012 overgestapt. Omdat je er zo vroeg bij bent, loop je dan tegen wat hick-ups aan. KNS Automatisering heeft ons geholpen, die uitdagingen snel en zonder al te veel impact op te lossen.

Qua samenwerking biedt KNS een mooie combinatie. Enerzijds is de cultuur vrij informeel, wat prettig werkt in de dagelijkse contacten. Aan de andere kant zijn de zaken wel degelijk netjes geformaliseerd. We werken op basis van een SLA en eventuele wensen die wij hebben, worden netjes geregistreerd. We weten dus precies waar we aan toe zijn.

Een mooi voorbeeld van de prettige samenwerking is het netwerkproject waar we nu mee bezig zijn. We gaan over op een glasvezelverbinding voor het werken via het internet en krijgen WiFi door het hele pand heen. Ook daar hebben we inhoudelijk weer gespard met KNS. Wij hebben een goed idee van wat we willen, KNS adviseert over de mogelijkheden en zorgt uiteindelijk dat het allemaal gaat werken. Zo kunnen we straks het gebruik van de WiFi geheel via de UTM inregelen en beheren.

Natuurlijk verloopt niet altijd alles helemaal vlekkeloos. Er kan wel eens iets mis gaan en dat is ook niet erg. Het is de kunst om daarbij objectief te blijven en samen met KNS te kijken waar de oorzaak ligt en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen. Als ik terug kijk naar onze lange samenwerking, dan zijn we nog nooit een uur uit de lucht geweest.”

Voor meer informatie over Moorman Karton bezoekt u www.moorman.nl.

   

Referenties

Klanten aan het woord