Ransomware veiligheidsinstructies

 

Hoe blijft u vrij van Ransomware?

We horen de laatste tijd steeds minder in het nieuws  over Ransomware. Gelukkig, maar dat betekent niet dat deze dreiging weg is. Het is belangrijk dat u voor deze dreiging in uw organisatie blijft waarschuwen en uw medewerkers alert houdt. U kunt uw organisatie helpen om Ransomware buiten de deur te houden!

Ransomware, kwaadaardige (gijzel) software is een afpersmiddel dat gegevens en computers blokkeert. Groot-, Midden- en kleinbedrijf allemaal kunnen ze slachtoffer worden van ransomware. Maar ook privé bent u niet veilig. Ransomware maakt immers geen onderscheid van wie de informatie is die versleuteld wordt.

Tegen betaling zijn de cybercriminelen vaak bereid om de computers te "bevrijden". Ransomware is nog steeds een groot probleem. Eén klik op een verkeerde link kan al voldoende zijn om geïnfecteerd te raken.

 
 

Ransomware veiligheidsinstructies:

1. GEEF NOOIT WACHTWOORDEN!
2. KLOPT DE LINK NIET? KLIK NIET!
3. REAGEER NIET OP SPAM!
4. KLIK NIET OP ADVERTENTIES!
5. HOUD ZAKELIJK EN PRIVÉ GESCHEIDEN
6. USB-STICK GEVONDEN? GOOI WEG!
7. GRATIS WIFI? EEN HACKER KIJKT MEE!
8. VREEMDE VENSTERS? BEL ONS!
9. BACK-UP, BACK-UP EN BACK-UP!
10. IS HET LOGISCH DAT U DIT ONTVANGT?
11. OPEN NIET ZOMAAR EEN BIJLAGE!
12. LET OP TAALGEBRUIK!
 
 

Ransomware voorkomen: Sophos InterceptX

KNS Automatisering levert al vele jaren de security oplossingen van Sophos. Veel van onze klanten gebruiken op hun werkplek de Sophos Endpoint Anti Virus software. Echter Sophos heeft ook een zeer effectief product tegen Ransomware: Sophos InterceptX.

Sophos InterceptX is een aanvulling op iedere traditionele antivirus oplossing. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren naar wat er is gebeurd (Root Cause Analysis). Dus heeft u reeds een antivirus oplossing van Sophos of van een concurrent? Geen probleem, Sophos InterceptX helpt u bij de bescherming tegen ransomware. Wat InterceptX in feite doet, is razendsnel ongewenste veranderingen opmerken binnen het systeem en deze processen direct bevriezen. Hierna kan er een roll-back gedaan worden naar de situatie voordat de ransomware geactiveerd wordt.

Sophos Intercept X is een product dat anders werkt dan andere producten, omdat het niet leunt op updates en signatures, maar ransomware en exploits opmerkt voordat het schade aanbrengt of bestanden kan versleutelen. Het blokkeert direct en lost het probleem op met Sophos Clean, zodat eindgebruikers niet eens iets hoeven te merken van een aanval. Dat betekent niet dat security awareness niet meer noodzakelijk is, volledige 100 procent security bestaat niet!

Meer weten of up-to-date blijven over Sophos Intercept X neem contact met ons op info@kns.nl

 
 

Ransomware "oplossen": Online Back-up

Een goede en complete back-up van bedrijfsdata is een must voor elk bedrijf. Die hoeveelheid data wordt vandaag de dag steeds groter en is vaak te groot geworden voor conventionele back-up oplossingen. Het lokaal kopiëren is niet voldoende, ook bij calamiteiten (zoals brand) moeten de data en systemen veiliggesteld zijn. Met het risico van Ransomware geldt dat tegenwoordig niet meer alleen voor servers maar ook voor werkstations en laptops.

De online back-up faciliteiten van KNS Automatisering voorzien in al deze scenario’s voor complete back-up oplossingen. Van de standaard back-ups van bestanden tot complete uitwijk omgevingen die snel weer online gebracht kunnen worden. Alle informatie wordt encrypted opgeslagen in het datacenter en is op elk gewenst moment weer beschikbaar.

Wat kunt u verwachten?
- Snelle en complete back-ups van mappen, bestanden, harde schijven, servers en systemen.
- Incrementele back-ups; alleen de gewijzigde data worden opgeslagen.
- Uw gegevens worden versleuteld verstuurd en veilig opgeslagen in gecertificeerde datacenters.
- Voor Office 365 gebruikers: back-up van mailboxen, SharePoint en OneDrive.
- Back-up mogelijkheden van informatie op mobiele telefoons.

Meer weten of up-to-date blijven over Online Back-up? Neem contact met ons op info@kns.nl