Security awareness training: versterk de zwakste schakel

Natuurlijk beschermt u uw bedrijfsgegevens. U zorgt er bijvoorbeeld voor dat de belangrijkste technische maatregelen zoals firewalls en antivirussoftware op orde zijn. Daarom gaan cybercriminelen steeds vaker op zoek naar de zwakste schakel in de beveiliging van uw bedrijfsgegevens: de mens. Want medewerkers zijn voor hackers vaak een relatief gemakkelijk aanvalspunt.

Kweek awareness…

Onze security awareness training maakt medewerkers bewust van deze risico’s en helpt op een praktische manier de risico’s te vermijden of er op de juiste manier op te acteren. Gebruikers worden getraind in het herkennen van phishing en ransomware e-mails en andere vormen van social engineering. We laten aan de hand van voorbeelden (video’s, screenshots, mails e.d.) zien wat de gevaren zijn en dan vooral wat eindgebruikers daar tegen kunnen doen.

… in blokjes van 5 minuten

Bewustzijn kun je niet trainen, dat moet je kweken! Daarom is de volledige awareness training opgedeeld in compacte online video’s van maximaal 5 minuten, waarin wordt ingegaan op een specifiek security-topic. De basis wordt gevormd door ‘bekende’ virussen, ransomware, phishing, hacking, ID-fraude, oplichting, gevaren van gratis wifi en social media.

Daarnaast zijn er trainingen over onder andere datalekken, de risico’s van mobiele apparaten, technische beveiligingsmaatregelen en (de toegang tot) applicaties. Wat de rol van de medewerker ook is en welke security-uitdaging u het hoofd wilt bieden: deze trainingen helpen u om de zwakste schakel te versterken.

De voordelen

  • Om security awareness te borgen moet u het niet zien als een project maar als een continu proces. Met onze security awareness training kunnen gebruikers op elk moment - dus in hun eigen tempo - werken aan de noodzakelijke kennis en vaardigheden om cybercrime te herkennen en tegen te gaan. Ze krijgen geen ‘overload’ aan informatie in 1 of 2 dagen, maar kunnen hun kennis in kleine stapjes telkens op een hoger niveau brengen.
  • Omdat alle 5 minuten video’s voor alle gebruikers beschikbaar blijven, kunnen ze snel checken wat ze moeten doen bij een verdachte situatie.
  • Via een portal krijgt u inzicht in wie welke trainingen heeft gevolgd, zodat u de voortgang kunt monitoren en bij kunt sturen waar nodig.
  • Met deze online trainingen creëert u een extra menselijke beveiligingslaag. Het verhoogde bewustzijn vermindert de risico’s en helpt uw organisatie te voldoen aan wet- en regelgeving zoals NIS2 en de AVG.

Uitbreidbaar met groepstrainingen op locatie

Naast het complete portfolio online trainingen bieden we volledig op maat gemaakte klassikale groepstrainingen bij u op locatie. Dat kan voor alle medewerkers zijn, maar ook voor een groep kerngebruikers of ambassadeurs die als interne kennisdragers fungeren. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen, neem dan contact op met Arnout de Jager via telefoon 020-40 80 971 of info@kns.nl.