Medewerker: Robin de Wit

 

Collega aan het woord: Robin de Wit

Sinds juli 2023 werkt Robin de Wit als technisch medewerker bij KNS Automatisering. Waarom koos hij voor KNS Automatisering en hoe bevalt het hem om bij ons te werken? En wat is dat eigenlijk voor een auto op de foto bij dit artikel? Tijd voor een interview met Robin!

Wat doe je als technisch medewerker?

Ik werk meestal op de servicedesk waar ik contact met klanten heb en telefoontjes en e-mails afhandel. Dat kan van alles zijn: van het wijzigen van een wachtwoord tot nieuwe accounts aanmaken en op afstand problemen op computers oplossen. Daarnaast ga ik regelmatig op pad om hardware bij klanten af te leveren of te ondersteunen bij projecten. Ik heb dus een heel afwisselende baan.

Waar werkte je hiervoor?

Ik heb hiervoor soortgelijk werk gedaan bij een IT-bedrijf in Alkmaar. Toen ik op zoek ging naar een andere baan dacht ik aan Aswin, een oud collega van me die nu ook bij KNS Automatisering werkt. Ik heb hem een appje gestuurd dat ik op zoek was, en kreeg al snel de uitnodiging om te komen praten.

Waarom heb je voor KNS Automatisering gekozen?

Ik heb ook contact gehad met een aantal andere bedrijven in de regio Alkmaar, waar ik woon. Ik had na een aantal gesprekken het beste gevoel bij KNS Automatisering. Wat in mijn keuze de doorslag heeft gegeven is het team. Ik vind het heel belangrijk om prettige mensen om me heen te hebben en er heerst hier een goede collegiale sfeer. Verder werden er meteen duidelijke afspraken gemaakt bij het sollicitatiegesprek, zodat ik direct wist waar ik aan toe was.

Hoe bevalt het je hier?

Het bevalt me heel goed bij KNS Automatisering. Ik heb heel veel variatie in mijn werk en heb veel kansen om bij te leren. Dat leren doe ik niet alleen in de praktijk, maar ik ben nu ook bezig om een Microsoft-certificaat te behalen. Ik vind het top dat ik daarvoor de kans krijg. Bij het oplossen van problemen of storingen probeer ik het meestal eerst zelf. Als ik ergens niet uit kom dan helpt een collega me. Het is een heel prettig team en iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Ik werk nu niet meer zo in de buurt als voorheen, maar dat heb ik er zeker voor over.

Met wat voor auto sta je de foto?

Die auto is een oude Trabant, de foto is gemaakt bij een openluchtmuseum. Ik heb een passie voor techniek en sleutel zelf graag aan oude auto’s en brommers, zeg maar alles met een verbrandingsmotor.