Office 365 vs. Microsoft 365

 

Office 365 vs. Microsoft 365: wat zijn de verschillen voor Business?

Office 365 Business Premium en Microsoft 365 Business zijn twee productiviteits- en cloud-oplossingen van Microsoft, beiden bedoeld voor het MKB. Naast de bekende Office-applicaties, bieden ze een hele reeks aan extra functionaliteiten aan die van pas komen in een bedrijfsomgeving.

Ondanks de gelijkende benamingen, gaat het wel degelijk om twee verschillende oplossingen. Office 365 Business Premium biedt een goed basispakket voor bedrijven, terwijl Microsoft 365 Business een aantal extra services aanbiedt op vlak van security en device management. Hieronder een overzicht van wat deze oplossingen juist omvatten.

Office 365 Business Premium

Office 365 Business Premium (O365) is de u welbekende Office-suite van Microsoft, met enkele aanvullingen voor bedrijven. De standaard apps die aanwezig zijn in elk Office 365-pakket - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher - worden aangevuld met een aantal services en bedrijfsspecifieke applicaties zoals Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams, Outlook Customer Manager en Microsoft Bookings.

Maar dat is nog niet alles.

  • Met Office 365 Business Premium heeft u altijd en overal toegang tot uw documenten: met de mobiele Office 365-apps kan u documenten bekijken, bewerken en delen terwijl u op de baan bent, ook op iOS- en Android-toestellen. Of u raadpleegt uw Word-, OneNote-, PowerPoint- en Excel-bestanden gewoon vanuit de browser.
  • Als Business Premium gebruiker beschikt u over een mailbox van 50 GB per gebruiker en kan u bijlagen versturen die tot 150 MB groot zijn. Daarnaast kan elke gebruiker tot 1 TB aan bestanden opslaan in OneDrive voor bedrijven.
  • De vele automation flows die u kan opzetten in Microsoft Flow, helpen u om sneller en efficiënter te werken. U kan bepaalde acties tussen apps en services automatiseren om meldingen te tonen, bestanden te synchroniseren, gegevens te bundelen, etc.

O365 Business Premium werkt met een abonnementsformule. Zolang het abonnement actief is, beschikken u en uw medewerkers over de meest recente software die de productiviteit in uw onderneming bevordert.

Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business (M365) combineert de productiviteit van Office 365 met geavanceerde security en device management. M365 bevat O365 Business Premium, met al zijn applicaties en features, maar voegt daar nog een aantal extra diensten aan toe.

Geavanceerde security

Naast de standaard beveiliging die aanwezig is in alle Office 365-pakketten, kan u met Microsoft 365 Business een aantal extra security maatregelen nemen. M365 Business bevat onder andere de volgende geavanceerde security services:

  • Office 365 Advanced Threat Protection (ATP): voorzie extra bescherming tegen phishing, onveilige bijlagen en links, en geavanceerde malware.
  • Information Rights Management (IRM): beheer de toegang tot bedrijfsdocumenten of andere bedrijfsdata door beperkingen op te leggen (bijvoorbeeld: 'Niet kopiëren' of 'Niet doorsturen').
  • Windows Defender: beveilig Windows 10-toestellen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software.
  • Exchange Online Archiving: voorkom het verlies van e-mails door onbeperkte archivering en langetermijnbehoud in te schakelen.

(Mobile) device management

Door gebruik te maken van device management software, kan u de toestellen (zowel desktop als mobiel) van uw medewerkers centraal beheren. M365 Business bevat standaard een aantal device management services van Microsoft, zijnde Intune Device Management en Intune App Protection.

Met Intune Device Management kan u beveiligingsfuncties en -instellingen configureren aan de hand van een handige installatiewizard, bedrijfsgegevens op gestolen toestellen wissen vanop afstand, Office-apps automatisch implementeren op alle toestellen en toestellen configureren om automatisch Office en Windows 10-updates te installeren.

Intune App Protection garandeert dan weer de veiligheid van uw bedrijfsgegevens op alle desktops en mobiele toestellen (incl. iOS- en Android-toestellen).

Ook interessant om te weten: Windows 10 is inbegrepen in Microsoft 365 Business. Ondersteunde professionele Windows-versies kunnen gratis geüpgrade worden naar Windows 10 Business, waardoor alle toestellen van de mogelijkheden van M365 Business kunnen profiteren.

Conclusie

Met Office 365 Business Premium heeft u een goed starterspakket in handen om de productiviteit in uw bedrijf te verhogen. Maar bent u op zoek naar extra security en eenvoudiger beheer van uw bedrijfstoestellen? Dan sluit Microsoft 365 Business beter aan bij uw bedrijf.

Migreren naar Microsoft 365

We horen nog wel eens: “Een Microsoft 365 migratie kan toch niet ingewikkeld zijn?” Nou, dat valt in de praktijk vaak nog best tegen. In dit artikel belichten we de meest voorkomende valkuilen van een migratie naar Microsoft 365, en de manier waarop u die kunt ontwijken.