Samenwerken met Microsoft Teams

Samenwerken met Microsoft Teams
 

Microsoft 365 en Teams: de kracht van het Microsoft platform

Veel mensen kennen Microsoft 365 vooral als de cloud gebaseerde vervanger van de goede oude Exchange server: mail, kalender, contacten en taken. Dat werkt natuurlijk uitstekend en is niet duur. Maar Microsoft 365 biedt veel meer mogelijkheden en voordelen die nog lang niet iedereen kent. In dit blog belichten we Teams, een van de nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft 365.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is de hub voor samenwerking in Microsoft 365 die mensen, informatie en tools integreert om effectiever samen te kunnen werken. De app biedt een digitaal planbord waarbinnen taken kunnen worden toegewezen en gepland. Status updates over projecten en taken worden centraal binnen de Teams omgeving gedeeld, zodat het mailen naar hele groepen collega’s niet langer noodzakelijk is. Online vergaderingen zorgen voor een hogere productiviteit en snellere afstemming.

De mogelijkheden om alle informatie te groeperen en te tonen geeft heel veel inzicht, zowel voor de projectmanager als voor de individuele medewerkers. Wanneer een project is afgesloten dan kan het worden gearchiveerd, zodat het niet meer in de overzichten wordt getoond maar nog wel kan worden geraadpleegd. Teams is de snelst groeiende business app in de geschiedenis van Microsoft; medio 2018 waren er wereldwijd al 329.000 bedrijven die Teams gebruiken.

Integratie, integratie, integratie

Wat Teams daarnaast erg krachtig maakt is de verregaande integratie die Microsoft binnen de volledige Microsoft 365-omgeving doorvoert. Zo kunnen bestanden worden gemaakt en gedeeld met populaire apps zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint en Power BI. SharePoint vormt het onderliggende document management platform voor Teams, wat dankzij de volledige synchronisatie naadloos werkt.

Skype for Business Online zorgt voor geïntegreerde telefoniefunctionaliteit, wat het opzetten van een (conference) call met projectmedewerkers op verschillende locaties heel eenvoudig en gemakkelijk maakt. Tot slot is het met behulp van Flows en PowerApps mogelijk om zonder veel technische kennis eenvoudige apps te bouwen en te laten integreren. Door de opzet van het Microsoft 365-platform kan hierbij gemakkelijk informatie vanuit bijvoorbeeld SharePoint worden gebruikt.

Haal meer uit Microsoft 365

Wij vinden Teams een ontzettend slimme en gebruiksvriendelijke doorontwikkeling van de binnen Microsoft 365 en SharePoint aanwezige mogelijkheden. Teams biedt nu al krachtige functionaliteit voor projectwerkzaamheden en zal uitgroeien tot een platform waar bedrijven nog veel meer mee kunnen. Gebruikt uw organisatie al Microsoft 365 en wilt u meer weten over de manier waarop projecten effectief kunnen worden gemanaged? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over Microsoft Teams. Wij ondersteunen u graag met de integratie, configuratie en eventuele ontwikkeling van maatwerk.