Waarom Sophos Intercept X?

Helaas zien wij dat klanten toch nog regelmatig worden getroffen door ransomware. Daarom proberen wij met onze nieuwsbrieven en onze nieuwsitems dit onderwerp structureel onder uw aandacht te krijgen. We hebben in het verleden regelmatig tips gegeven over hoe ransomware te voorkomen is en hoe berichten te herkennen zijn.

Een manier om de kans op besmetting te verkleinen is door gebruik te maken van het product Sophos Intercept X. Sophos Intercept X is een 100% next-generation oplossing die ontworpen is om geavanceerde malware & ransomware-aanvallen tegen te gaan en een 360-graden overzicht van een aanval te bieden. De oplossing bouwt voort op de jarenlang geroemde technologie van zowel HitmanPro (SurfRight) en de marktleidende endpoint-oplossingen van Sophos.

4 reden waarom Sophos Intercept X uw security zal verbeteren:

1. 100% next-generation

In tegenstelling tot de traditionele file-scanning aanpak, die kijkt naar bekende aanvalspatronen van malware, biedt Sophos Intercept X continue monitoring (bewaking) op systeem-niveau voor het bekende EN onbekende. Daarmee beveiligt het tegen patient-zero, zero-day en memory-resident aanvallen die vandaag de dag het meest voorkomen onder cyberaanvallen.

2. Stopt ALLE ransomware varianten!

Sophos Intercept X bevat CryptoGuard, een geavanceerde anti-ransomware engine die ontworpen is om alle bekende en onbekende encryption-based ransomware aanvallen een halt toe te roepen. Door onderscheid te maken tussen “goede versleuteling” en “slechte versleuteling” is Cryptoguard nog meer uniek, gezien het in staat is aanpassingen aan bestanden terug te draaien naar de staat waarin ze verkeerden voordat een vorm van ransomware werd onderschept. Zelfs een telefoontje naar de helpdesk is hierbij niet benodigd. Bestanden worden namelijk volledig automatisch hersteld.

3. Een eenvoudige vorm van threat intelligence

Met Sophos Intercept X beschikt u ook over Root Cause analyse wat u voorziet van een makkelijk te begrijpen inzicht in de dreiging zoals het wat, wie, wanneer, waar, waarom en hoe van de malafide activiteit. Door duidelijk te maken welke stappen er genomen moeten worden, laat Root Cause analyse de keten van de aanval zien van begin tot einde, waarmee de oplossing een 360-graden zicht biedt op wat er is gebeurd.

4. Geavanceerde threat detectie en verwijdering

Sophos Clean, een geavanceerde threat detectie en opschoningsoplossing, zit bij Sophos Intercept X inbegrepen. Daarmee biedt het geavanceerde detectie van dreigingen die andere security vendoren wellicht missen. Het verwijdert automatisch alle sporen van een infectie en malware bits die vaak achterblijven en elimineert zo het risico van nieuwe aanvallen of ontwijkende malware die gebruik maken van dit soort sporen.

Endpoint Detection and Response (EDR)

Sophos Intercept X is onderdeel van onze EDR-dienstverlening. Traditionele security-oplossingen op basis van virusscanners en firewalls zijn vandaag de dag niet langer afdoende om aanvallers buiten de deur te houden. EDR – endpoint detection and response – is een steeds vaker gebruikt alternatief voor de traditionele virusscanner. In dit artikel leggen wij uit waarom het belangrijk is om EDR te adopteren als moderne bescherming tegen cyberaanvallen.

Wilt u meer weten over Sophos Intercept X of EDR? Neem dan contact met ons op via info@kns.nl of telefoonnummer 020-40 80 971.