Windows 11

Windows 11
 

Windows 11 is uit: wat kunt u verwachten?

Op 24 juni onthulde Microsoft Windows 11, de opvolger van Windows 10. Windows 11 zit vol met nieuwe functies. Om te beginnen worden de updates tot veertig procent kleiner en wordt Windows 11 het meest veilige besturingssysteem van Microsoft tot nu. Maar dat zijn wijzigingen ‘onder de motorkap’, waar u als gebruiker niet veel van merkt. Wat kunt u verder allemaal verwachten wanneer u met Windows 11 aan de slag gaat?

Nieuw design

Windows 11 biedt een uitgebreidere donkere modus, een vernieuwd design met afgeronde kaders en een meer uniforme ‘look & feel’ van de programma’s. Ook de Windows App Store ziet er anders uit.

Taakbalk wordt Dock

De nieuwe UI bevat een nieuw Dock dat de Windows Start-knop en apps naar het midden van het scherm brengt. Microsoft maakt interactie makkelijker, wat vooral op tablets voordelen kan bieden. Zo is de taakbalk geoptimaliseerd voor Touch bediening. Verder kunt u in het dock voortaan weer widgets vinden voor onder andere het weer, kaarten en nieuws.

Multitasken

Een nieuwe functie is Snap layouts, waarmee u eenvoudig het scherm naar eigen wens kunt indelen en meerdere vensters op het scherm kunt vastmaken. Daarnaast kunt u meerdere Snap layouts combineren in Snap Groups, bijvoorbeeld voor specifieke werkzaamheden of taken. Wanneer u bijvoorbeeld een Word document en browser naast elkaar vastzet, dan onthoudt Windows 11 dit en kunt u deze indeling eenvoudig weer selecteren. Gebruikt u regelmatig een externe monitor? Wanneer u die weer aansluit zal Windows 11 ook daarop automatisch de laatste Snap Layouts instellingen terugzetten.

Verdere integratie van Teams

Nu we allemaal over zijn gegaan op het gebruiken van Teams, heeft Microsoft het nog makkelijk gemaakt zodat je altijd snel toegang hebt. In Windows 11 staat Teams op de taakbalk van Windows - het heet 'Chat' en vervangt de Skype-knop ‘Meet Now’ uit Windows 10 - waardoor het starten van een gesprek net zo eenvoudig wordt als met FaceTime in MacOS. Teams wordt ook toegankelijker op Mac, iOS, Android en Windows-pc's.

Microsoft Store

Daarnaast is ook de Microsoft Store volledig vernieuwd en u kunt nu ook met Android-apps van de Amazon App Store aan de slag.

Plannen van Windows Updates

Kent u dat? U sluit uw notebook af om naar een afspraak te gaan en Windows Update begint te draaien… daar gaat uw planning! Met Windows 11 komt dat nooit meer onverwacht: u krijgt een verwachte installatietijd te zien waardoor u zelf kunt bepalen en instellen wanneer de update u het beste uitkomt.

Kosten

Windows 11 is beschikbaar als gratis upgrade voor Windows 10-gebaseerde devices. Hou er wel rekening mee dat Windows 11 hogere eisen aan de hardware stelt (o.a. een krachtige processor). Gebruikt u op dit moment wat oudere hardware en wilt u bedrijfsbreed met Windows 11 aan de slag, dan moet u dus mogelijk investeren in een aantal nieuwe Windows 11 pc’s, laptops of tablets.

Windows 11 downloaden

Microsoft rolt het nieuwe besturingssysteem geleidelijk uit via Windows Update. Als u daar niet op wilt wachten, dan kunt u Windows 11 al handmatig downloaden via de Microsoft website. Mocht Windows 11 daarbij onverhoopt voor problemen zorgen, dan is er zelfs een optie om te downgraden naar Windows 10.

Met Windows 11 aan de slag?

Wij leveren diverse Windows 11 devices van onze A-merk fabrikanten. Daarnaast kunnen wij u helpen om uw bestaande devices vooraf in kaart te brengen, zodat de Windows 11-upgrade probleemloos zal verlopen. Neem vandaag contact met ons op voor advies, of een offerte op maat. U kunt ons bereiken via info@kns.nl of telefoonnummer 020-40 80 971.