Extra Veilig Internet

Extra veilig internet
 

Als het veiliger moet: Extra Veilig Internet

Soms is gewoon veilig niet veilig genoeg, bijvoorbeeld als u uw bedrijfskritische bedrijfs- en klantgegevens maximaal wilt beveiligen tegen malware, ransomware, virussen en onveilige websites. Wilt u dat ook, maar dan zonder de noodzaak om extra apparatuur of software te hoeven installeren? Maak dan kennis met Extra Veilig Internet om zorgelozer te kunnen internetten.

Extra Veilig Internet

Extra Veilig Internet is gebaseerd op een geavanceerde security-oplossing die draait binnen de omgeving waarmee wij uw organisatie met het wereldwijde web verbinden. U hoeft dus geen extra apparatuur of software te installeren. Deze oplossing bevat onder andere een internetfilter, DNS-filter, webfilter en antivirusfunctionaliteit, om uw internetverbinding te beschermen tegen malware, ransomware en virussen en om onveilige websites te blokkeren. Extra Veilig Internet werkt voor alle werkplekken, smartphones en andere devices die via de internetverbinding met het internet verbonden zijn.

Waarom Extra Veilig Internet?

Phishing, ransomware, cryptojacking en andere malware: bedreigingen waarmee organisaties dagelijks worden geconfronteerd bij gebruik van het internet. Volgens onderzoek van Centraal Beheer is een derde van alle MKB-ondernemers in 2018 geconfronteerd met een cyberincident en de cijfers voor 2019 zien er helaas niet beter uit.

Brede bescherming

Extra Veilig Internet beschermt de gebruikers tegen:

Phishing: een e-mail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.

Ransomware: een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.

Cryptojacking: een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta's, te "delven". Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.

Malware of "kwaadaardige software": een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.

Botnets: een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette systemen om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.

Downloaden van virussen en schadelijke content. Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd.

Geen firewall

Extra Veilig Internet is geen firewall, en beschermt u dus niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (zoals een USB-stick of VPN-verbinding). Datzelfde geldt voor downloads via een beveiligde (https)-link, omdat deze niet kunnen worden ingezien. Een goede endpoint security blijft dan ook noodzakelijk.

Hoe werkt het?

Extra Veilig Internet is een additionele dienst die u uitsluitend kunt afnemen als uitbreiding op een internetverbinding van KNS op basis van een KPN xDSL of FTTH verbinding. Ook bij thuiswerken kan dit een hele krachtige aanvulling zijn, uiteraard mits uw medewerkers daar ook een KNS lijn gebruiken. Extra Veilig Internet zorgt voor de extra beveiliging die helaas noodzakelijk geworden is. Het werkt heel eenvoudig, omdat het vanuit het netwerk op de verbinding wordt geactiveerd. Na activatie heeft u een extra beveiliging tegen phishing links, betere bescherming tegen ransomware en cryptojacking en sites die onveilige content bevatten worden automatisch geblokkeerd. Dit geldt zowel voor bestaande als nieuwe verbindingen en kost slechts € 5 ex BTW per maand.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Extra Veilig Internet, of hoe u uw organisatie het beste kan beveiligen tegen digitale bedreigingen? Neem dan contact met ons op via telefoon 020 40 80 971 of per e-mail: info@kns.nl.