Microsoft Office 365 implementatie

Office 365 laat medewerkers effectiever samenwerken, communiceren en afstemmen. Teams worden meer zelfsturend en de interne en externe samenwerking kan worden gestroomlijnd. Office 365 is standaard software, dus u kunt in principe meteen beginnen. Maar is het wel zo simpel als hier beschreven? Helaas niet! In dit artikel beschrijven we waar u rekening mee moet houden voor een succesvolle Office 365 implementatie.

Office 365 implementatie: onze aanpak

Wij hanteren een bewezen succesvolle aanpak voor uw implementatie van Office 365. Vanuit onze brede en lange ICT-ervaring kunnen wij u hierbij helpen de juiste beslissingen te nemen. Wij verzorgen de Office 365 implementatie voor u, zodat u snel aan de slag kunt.

Allereerst gaan we samen met u bespreken hoe Office 365 optimaal kan worden ingezet binnen uw organisatie. We stellen de gewenste structuur vast, rekening houdend met onder andere uw bestaande ICT-omgeving, het gewenste beveiligingsniveau en de manier waarop medewerkers zo effectief mogelijk kunnen werken.

Vervolgens richten we uw Office 365-omgeving in. Na aanschaf en activatie van uw licenties zorgen we voor de juiste instellingen voor gebruikers, beveiliging en aanmelding. En we verzorgen koppelingen met de bestaande ICT-omgeving waar nodig.

Wanneer dit is gerealiseerd dan verzorgen we de functionele aspecten: van het inrichten van postbussen en distributielijsten tot een SharePoint intranet, sitestructuur en Microsoft Teams.

Pas daarna beginnen wij met de Office 365 migratie die op deze manier snel en met zo min mogelijk risico’s verloopt. Daarnaast kunnen wij uw organisatie en gebruikers bij alle aspecten van Office 365 ondersteunen.

“Een cloud applicatie in gebruik nemen is op zich meestal vrij eenvoudig. Maar het beveiligen van die omgeving is een heel ander verhaal.”

Aandachtspunten Office 365 implementatie

Controle en veiligheid

Een cloud applicatie in gebruik nemen is op zich meestal vrij eenvoudig. Maar het beveiligen van die omgeving is een heel ander verhaal. Uw mensen moeten er veilig mee kunnen werken, waar en wanneer ze dat willen. U moet uw nieuwe Office 365-omgeving dus op de juiste, beveiligde manier inrichten: wat mag wel, en wat mag niet? Met policies kunnen we bepalen wie waar en wanneer welke rechten heeft.

Security

Om hun data goed te kunnen beschermen, hebben organisaties daarnaast de juiste securitytools en -processen nodig zoals (managed) antivirus en anti ransomware. Wij stellen bij een Office 365 implementatie standaard 2 factor authenticatie in om het inlogproces beter te beschermen. Daarnaast kunnen we er via Microsoft InTune bijvoorbeeld voor zorgen dat bepaalde computers alleen kunnen inloggen als het antivirusprogramma is bijgewerkt.

Back-up

Veel mensen denken dat in Office 365 alles voor ze is geregeld. Door dit misverstand lopen ze onbewust risico om bedrijfskritische gegevens te verliezen. Office 365 biedt namelijk heel veel, maar geen uitgebreide back-up mogelijkheden. Wij kunnen een professionele cloud back-up oplossing aan uw Office 365-omgeving toevoegen, die wij vanuit onze monitoring-software controleren op continuïteit. Heeft u naast Office 365 nog servers draaien voor specifieke bedrijfsapplicaties, dan kunt u daarvoor kiezen voor onze managed back-up services.

Welke licenties?

Office 365 en Microsoft 365 (bekijk hier de belangrijkste verschillen) kennen veel verschillende licentievormen. De licentie die u aanschaft, bepaalt hoe, en voor een deel hoe veilig, u ermee kunt werken. Microsoft 365 Business Premium bevat bijvoorbeeld extra services op het gebied van security en device management. We adviseren u graag over de mogelijkheden en keuzes.

Meer weten of offerte?

KNS Automatisering adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie voor uw Office 365 implementatie, of een offerte op maat.