Terugblik MSP-strategiesessie

 

Terugblik MSP-strategiesessie

Van 14 tot 16 november waren onze collega’s Maurice en Chris bij een N-able strategiesessie voor managed service providers (MSP’s) in Edinburgh. We spraken met ze over hun ervaringen tijdens dit evenement en de relevantie voor KNS Automatisering.

Waarom waren jullie hier aanwezig?

Chris Helminck, servicedesk manager bij KNS Automatisering: “IT is constant aan het veranderen en wij als IT-dienstverlener dus ook. We moeten regelmatig keuzes maken over ons portfolio en de manier waarop wij onze klanten bedienen. Onze partner N-able organiseerde deze sessie, waarin collega IT-bedrijven uit heel Europa hun kennis en ervaringen op dat gebied deelden.”

Managed Services Provider

Als Managed Services Provider levert KNS Automatisering zowel werkplekken, servers, opslag en security als een beheerde dienstverlening. Maurice van Beelen, IT consultant bij KNS Automatisering: “De kern van een MSP is het snel en voorspelbaar leveren van IT-diensten. Met een minimale impact, voorspelbare performance en voorspelbare kosten voor de klant. De werkzaamheden om het beheer te doen hebben wij zoveel mogelijk geautomatiseerd met geavanceerde tools en software van onder andere N-able, om op die manier de hoeveelheid handmatig werk te minimaliseren.”

Strategische keuzes

KNS Automatisering is bezig met de doorontwikkeling van onze MSP-propositie. Aan de ene kant gaat het dan om het optimaliseren van onze bestaande dienstverlening, aan de andere kant zien we nieuwe ontwikkelingen zoals Managed EDR als antwoord op de toenemende cyberdreigingen. Chris Helminck: “De belangrijkste vraag is waar wij onze tijd, energie en investeringen moeten inzetten om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. En daar heeft deze sessie zeker nieuwe inzichten voor opgeleverd.”

Ervaringen uitwisselen

In de strategiesessie gaven drie verschillende Europese MSP’s inzicht in de struikelblokken waar ze tegenaan zijn gelopen, en hoe ze dat hebben opgelost. Maurice van Beelen: “Het was een heel open en professionele setting en de sprekers gaven volledige openheid van zaken. Het was niet alleen leerzaam, maar we hebben er ook veel inspiratie opgedaan. We hebben er heel veel opgestoken wat we op korte termijn bij KNS Automatisering in de praktijk kunnen brengen.”