ISO27001: what’s in it for you?

ISO27001 what's in it for you
 

Onze ISO 27001-certificering: what’s in it for you?

KNS Automatisering is ISO 27001-gecertificeerd. Een onafhankelijke auditor van Kiwa heeft vastgesteld dat wij voldoen aan de ‘best practices’ zoals beschreven in deze internationale standaard. Hiermee voldoen wij aan hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging rondom alle gegevens die wij beheren en verwerken. We vragen aan Arnout en Merk de Jager wat dit voor onze klanten betekent.

Waarom deze ISO27001-certificering?

Merk de Jager, Algemeen Directeur van KNS: “Het spreekt voor zich dat we altijd zorgvuldig met de gegevens van klanten omgaan. Maar als ICT-partner willen we echt kunnen aantonen dat wij de juiste maatregelen, processen en procedures hanteren wanneer wij met vertrouwelijke informatie omgaan. Omdat bedrijven steeds meer data opslaan en hiervan afhankelijk zijn, is de bescherming hiervan cruciaal. Onze klanten moeten ook weer voldoen aan de eisen van hun klanten, of aan wet- en regelgeving zoals de AVG. In een telkens meer ‘connected’ wereld zijn zij daarbij afhankelijk van de zwakste schakel in de keten. Wij willen zelf graag alles goed op orde hebben, maar er ook voor zorgen dat klanten met een gerust hart met ons kunnen samenwerken.”

Is deze certificering verplicht voor ICT-dienstverleners?

Arnout de Jager, Commercieel Directeur van KNS: “Een ISO27001-certificering is niet verplicht. Het is goed om je daar bewust van te zijn wanneer je zaken doet met een ICT-dienstverlener. Je verwacht uiteraard dat alles goed is geregeld, maar een ISO27001-certificering geeft je veel meer zekerheid dat jouw ICT-partner alles goed onder controle heeft. Als je kijkt naar de risico’s, dan is dit zeker geen overbodige luxe. ICT-dienstverleners spelen namelijk een steeds belangrijkere rol in de continuïteit van veel organisaties. Als een kwaadwillende toegang krijgt tot data en systemen via een leverancier dan levert dit grote problemen op.”

Wat betekent dit voor klanten?

Merk de Jager: “Klanten kunnen erop vertrouwen dat wij de juiste maatregelen treffen om hun gegevens op de juiste manier op te slaan, te verwerken, beheren en te beveiligen. Het is belangrijk om in deze tijd geen risico’s te nemen en alles goed te regelen. We zijn blij dat we dit met deze certificering kunnen aantonen.”

Meer weten?

Heeft u vragen over onze ISO27001-certificering, of onze security of ICT-beheer dienstverlening? Neem dan contact met ons op.