Microsoft 365: wel/geen back-up?

Office 365 back-up
 

Microsoft 365: wel of geen back-up nodig?

Wanneer u gebruik maakt van Microsoft 365, heeft u zich dan wel eens afgevraagd hoe goed uw data zijn beschermd? Bij Microsoft 365 draait uw e-mail omgeving in de cloud en u deelt bestanden via SharePoint en Outlook Groups. Persoonlijke werkdocumenten worden opgeslagen in OneDrive for Business.

 
 

Eigen verantwoordelijkheid

Microsoft biedt binnen Microsoft 365 mogelijkheden om items te herstellen, maar het belangrijkste waar u op moet letten is de zogenaamde retentieperiode: de tijd waarbinnen dit mogelijk is. Voor een individuele mail bedraagt die 30 dagen voor de Microsoft 365-gebruiker. Hierna is het item nog beperkte tijd toegankelijk voor een administrator, waarna het definitief verwijderd wordt. U bent dus zelf verantwoordelijk voor de lange termijn back-up!

To back-up or not to back-up?

Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen zijn wanneer een e-mail, agenda item of zelfs een volledig account ten onrechte wordt verwijderd? En hoe zit het met wet- en regelgeving waar u mogelijk aan moet voldoen? Dit geldt overigens niet alleen voor Microsoft 365; we merken dat veel mensen denken dat ‘in de cloud’ alles voor ze is geregeld, inclusief de back-up. Door dit misverstand lopen ze onbewust een groot risico om bedrijfskritische gegevens permanent te verliezen.

De risico’s

Het risico van dataverlies moet niet worden onderschat. Wist u bijvoorbeeld dat ongeveer 80% van de cloud gebruikers data heeft verloren in de cloud? En dat 70% van de bedrijven hun data onvoldoende beveiligd hebben, met als gevolg dat 25% van de bedrijven na grootschalig dataverlies hun deuren moesten sluiten?

Back-up van cloud data

Een goede en complete back-up van bedrijfsdata is een must voor elk bedrijf. Het lokaal kopiëren van bijvoorbeeld Outlook data naar een PST bestand is niet voldoende, ook bij calamiteiten (zoals brand of inbraak) moeten de data en systemen veiliggesteld zijn. KNS Automatisering biedt diverse back-up oplossingen voor een betrouwbare back-up van uw gegevens in Microsoft 365 of andere cloud applicaties. Zo bieden wij een online back-up in de cloud, specifieke oplossingen voor de back-up van Microsoft 365-data tot onze volledig beheerde managed back-up services.

De voordelen

  • Bescherming van bedrijfskritische Microsoft 365 en andere cloud data tegen per ongeluk wissen, beveiligingsrisico's en hiaten in de retention policy.
  • Snel en flexibel herstel van complete accounts en individuele mails etc..
  • Voldoen aan wettelijke en compliancy vereisten met betrekking tot uw data.
 
 

Meer weten?

Wilt u meer weten over een afdoende bescherming van uw data in de cloud? Neem dan contact met ons op of download de PDF ‘De waar- en onwaarheden van Microsoft 365 & back-up’.