Belangrijk! Verwerkersovereenkomst

 

Hulp nodig bij GDPR/AVG voorbereiding?

We hebben u al eerder geïnformeerd over de nieuwe Europese privacywetgeving. In het Nederlands noemen we dit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar u bent waarschijnlijk ook de Engelse benaming General Data Protection Regulation (GDPR) tegengekomen.

De wet is er al vanaf 2016 maar vanaf 25 mei 2018 is het gedoogbeleid voorbij.

 
 

Verwerkersovereenkomst

De AVG stelt verschillende eisen aan uw organisatie. Eén daarvan is een zogeheten verwerkersovereenkomst. Deze dient u af te sluiten wanneer u aan een andere organisatie (een verwerker) een opdracht verstrekt waarbij verwerking van persoonsgegevens aan de orde is.

Als uw ICT leverancier zijn wij in sommige gevallen verwerker van uw persoonsgegevens. Wij beheren immers (gedeeltelijk) uw data en accounts. Daarom bent u wettelijk verplicht om met ons een verwerkersovereenkomst af te sluiten.

 
 

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij u, maar wij willen u hierin graag van dienst zijn. Daarom hebben wij een standaardovereenkomst opgesteld die we beiden kunnen tekenen.

Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dan via een e-mail aan dat u daar gebruik van wil maken en geef de volgende gegevens door:

Naam van de verantwoordelijke
Naam van uw organisatie
Emailadres

Wij zorgen er dan voor dat u deze vòòr 25 mei van ons ontvangt.

 
 

Vragen?

Als u vragen heeft Neem dan contact met ons op. Of bel ons op 020-4080971. We helpen u graag!