ISDN gaat definitief verdwijnen

 

ISDN gaat definitief verdwijnen

Het aantal gebruikers van ISDN en PSTN neemt de laatste jaren sterk af. Dat komt onder andere doordat de wensen en het gedrag van klanten veranderen, maar het succes van bellen via internet speelt ook een rol. In 2019 nemen we voorgoed afscheid van traditionele telefoniediensten.

Waarschijnlijk hoort u dit niet voor het eerst: vanwege de ontwikkelingen in de telefonie komen het analoge netwerk (PSTN) en het digitale netwerk (ISDN) te vervallen. Maakt uw organisatie nog gebruik van deze netwerken? Dan is het belangrijk dat u tijdig op zoek gaat naar een op breedband gebaseerde telefonieoplossing die bij u past.

Breedbandtechnologie (bellen via internet) heeft zich allang bewezen als een betrouwbaar en voordelig alternatief voor traditionele telefonie. Behalve telefonie kunt u diverse andere diensten combineren over één aansluiting en bent u bovendien meestal goedkoper uit. Waar wacht u nog op?

Overstappen vóór 1 september 2019

Vanaf 1 september 2019 kunt u niet meer bellen via enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN. Voor ISDN15/20/30 geldt dat deze in ieder geval tot 1 januari 2021 worden ondersteund.

Om in alle rust naar een nieuwe oplossing te kunnen zoeken, is het verstandig om nu alvast contact op te nemen met uw telecompartner of met ons. We bekijken dan samen met u welke oplossing het beste bij de eisen en wensen van uw organisatie past en wat een goed moment is om over te stappen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat u volledig verbonden en bereikbaar blijft.

Ons team staat u bij met raad en daad

Om u goed en snel te kunnen helpen, hebben we eerst een paar vragen:

  • Maakt u gebruik van de aansluitingen die volgend jaar gaan verdwijnen?
  • Heeft u net geïnvesteerd in een nieuwe telefooncentrale en wilt u die behouden?
  • Maakt u al gebruik van VOiP/Hosted Voice en heeft u daarnaast nog aansluitingen die gaan vervallen (Alarm bijvoorbeeld)?

Afhankelijk van uw antwoord brengen we vervolgens de behoeften van uw organisatie in kaart en gaan we op zoek naar een oplossing die u in alle opzichten het meest oplevert. Niet alleen ondersteunen wij u volledig tijdens de migratie, we laten u ook zien dat uw organisatie er door deze ontwikkelingen op vooruit gaat.

Stel ons uw vragen

Heeft u nog vragen over het stoppen van ISDN/PSTN? Ons team staat voor u klaar met deskundig advies, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Wij helpen u met alle voorbereidingen, zodat u vóór 1 september 2019 bent overgestapt en gegarandeerd bereikbaar blijft. Neem contact met ons op voor meer informatie over VoIP en de volledige migratie.