ISO 27001 stage succesvol afgerond

 

Jesse Bos rondt ISO 27001 stage bij KNS Automatisering succesvol af

Jesse Bos heeft in juli 2019 zijn stage bij KNS Automatisering succesvol afgerond. In de afgelopen vijf maanden heeft hij onderzoek gedaan naar de processen die binnen onze ISO 27001 certificering zijn ingericht. In zijn afsluitende adviesrapport heeft hij beschreven hoe dat binnen ons Salesforce platform geautomatiseerd kan worden. Jesse volgt de opleiding Business IT en Management bij InHolland Diemen.

Hoe zag jouw stage er uit?

Jesse Bos: “Ik heb om te beginnen de huidige situatie in kaart gebracht aan de hand van de ISO 27001 uitgangspunten, inclusief mogelijke knelpunten waardoor processen niet soepel verliepen. Hierbij kan je denken aan handmatig werk en het opslaan van informatie in allerlei losse documenten. Vervolgens heb ik de vertaalslag gemaakt naar de mogelijkheden die Salesforce biedt om deze processen met behulp van slimme automatisering te optimaliseren.”

Wat zijn je ervaringen bij KNS Automatisering?

“Om te beginnen is KNS Automatisering een vrij kleine en platte organisatie. Dat betekent dat je gewoon bij collega’s kunt aankloppen wanneer je wilt, zonder daarvoor een afspraak te hoeven inplannen. Lekker snel schakelen dus! De sfeer is informeel en gezellig – je merkt dat sommige collega’s vrienden zijn geworden.”

Waarom zou iemand bij KNS stage willen lopen?

“Ik denk dat je als stagiair bij een kleine organisatie meer kan oppikken dan bij een hele grote organisatie. Ik heb hier een wat bredere, meer verantwoordelijke opdracht gekregen en heb echt het gevoel dat ik iets heb opgeleverd waar KNS wat aan heeft. Bij KNS Automatisering gaan ze mijn adviezen gebruiken, in plaats van dat het rapport in een la belandt. Tijdens mijn studie heb ik alles wat ik op school heb geleerd, kunnen toepassen. Het was voor mij een perfecte – en leerzame – plek om de theorie in de praktijk te brengen!”