Juan: stage als IT-consultant bij KNS

 

Juan Goez Cordoba loopt stage als IT-consultant bij KNS

Juan Goez Cordoba loopt stage als IT-consultant bij KNS Automatisering. Na het afronden van zijn MBO opleiding ICT-Beheerder zit hij momenteel in het derde jaar van de opleiding Business IT & Management.

Hoe ziet jouw stage er uit?

De opleiding Business IT & Management is heel breed. Je kan na deze oplossingen veel kanten op: je kan een eigen bedrijf starten of bijvoorbeeld als data analist, procesmanager of projectmanager aan de slag. Binnen deze opleiding heb ik na het eerste jaar gekozen voor specialisatie tot analist. Als analist ben je de schakel tussen de directie van een organisatie en ICT. Inhoudelijk ben je bezig met het modelleren en vastleggen van processen op een zodanige manier dat de directie het begrijpt.

KNS is bezig de interne processen te optimaliseren. De daaruit voortvloeiende opdracht binnen mijn stage is om de processen vast te leggen en opties voor optimalisatiemogelijkheden voor te stellen. Ik richt me zelf niet op de uitvoering hiervan, maar werk nauw samen met een Salesforce consultant van ons zusterbedrijf Vloeiend IT die dat binnen het Salesforce platform vormgeeft.

Wat zijn je ervaringen bij KNS Automatisering?

Bij KNS kan ik de theorie in de praktijk brengen en ervaring opdoen, doordat ik het hele proces kan meemaken. Ik heb wekelijkse meetings met Merk de Jager, directeur van KNS, en de consultant om de status en voortgang te bespreken. In de tussentijd werk ik nauw samen met de consultant voor de implementatie binnen Salesforce.

Waarom zou iemand bij KNS stage willen lopen?

Het leuke bij KNS is dat je veel vrijheid krijgt. De sfeer is heel leuk en ik denk dat dat heel belangrijk is als je met plezier naar je werk wil gaan. Er wordt niet te veel druk op je gelegd, maar je krijgt wel duidelijkheid over wat er van je wordt verwacht. Ik vind het dus een heel prettig bedrijf om stage te lopen!