Microsoft Surface portfolio

Microsoft Surface
 

Microsoft Surface portfolio update

Microsoft is van oudsher sterk in de automatisering van werkplekken. Vandaag de dag biedt Microsoft met het Surface-portfolio een veelzijdig, krachtig en compleet assortiment van laptops, 2-in-1’s en accessoires. In combinatie met Microsoft 365 heeft u daarmee de belangrijkste bouwstenen voor de inrichting van een productieve en veilige werkplek.

Microsoft hardware

Microsoft staat natuurlijk vooral bekend als softwareleverancier, maar zet sinds 2012 ook een eigen hardwarelijn op de markt onder de naam Surface. Het feit dat de volledige productlijn op Windows draait, zorgt voor een vertrouwde en uniforme gebruikservaring. Surface-apparaten zijn zeer interessant voor de zakelijke markt. Ze zijn inzetbaar als laptop, als tablet of beide en werken naadloos samen met veelgebruikte oplossingen voor de moderne werkplek, zoals Microsoft Teams. Dankzij goede audiovisuele voorzieningen zijn alle apparaten bijzonder geschikt voor videoconferencing.

Surface Laptop 4 en Laptop Go

Surface kent één traditionele laptop lijn: Surface Laptop 4. Dit apparaat is ideaal voor professionals die behoefte hebben aan veel verwerkingskracht en goede prestaties, maar niet aan tabletfunctionaliteit. Het is een allround laptop die inzetbaar is voor een brede doelgroep. Surface Laptop is beschikbaar met een 13,5 of 15 inch scherm en Intel- of AMD-processoren. Daarmee zijn ze krachtig genoeg voor vrijwel alle kantoortaken maar met een gewicht vanaf 1,2kg toch enorm draagbaar. De dunne en stijlvolle magnesiumbehuizing zorgt voor een strakke ‘look’. Surface Laptop 4 kan – afhankelijk van de specificaties – tot maar liefst 19 uur functioneren op een volle accu.

Een nog mobielere, aantrekkelijk geprijsde variant van deze laptop is Surface Laptop Go. Deze beschikt over een 12-inchbeeldscherm en weegt slechts 1110 gram. Hij is iets minder krachtig dan Surface Laptop 3, maar dankzij de Core i5-processor en het full-size toetsenbord is hij geschikt voor het verzetten van serieus werk, zelfs tot 13 uur zonder netvoeding.

2-in-1 voor power users: Surface Book 3

Surface Book 3 bevat zeer krachtige componenten, zoals de optionele grafische kaart van NVIDIA die het apparaat zeer geschikt maakt voor intensief grafisch werk en andere power users. Ook het touch screen met hoge resolutie spreekt grafische professionals aan. Ook de accu is zeer krachtig: een volle lading is goed voor maar liefst 17,5 uur. Het vanaf-gewicht ligt met 1,53kg wel wat hoger dan Surface Laptop 3. Dit model beschikt over een afneembaar toetsenbord waardoor het apparaat ook als tablet bruikbaar is, en is het feitelijk een 2-in-1.

Klassieke 2-in-1: Surface Pro 7 en Surface Pro X

Met Surface Pro 7 en Surface Pro X heeft Microsoft twee draagbare (ca. 700 gram) en slank uitgevoerde 2-in-1-apparaten in het portfolio. Deze multifunctionele devices zijn prima inzetbaar voor medewerkers die veel onderweg werken doordat ze kunnen fungeren als zowel laptop als tablet. Blikvanger van beide apparaten is het touch screen met zeer smalle randen en hoge resolutie.

Ultramobiele 2-in-1: Surface Go 2

Surface Go 2 is met zijn ruim 500 gram de lichtste 2-in-1-laptop. Het apparaat is perfect voor medewerkers die veel onderweg zijn en bijvoorbeeld bij klantbezoeken behoefte hebben aan een lichtgewicht tablet voor het maken van notities. Door het aansluiten van het eveneens lichte toetsenbord (Surface Go Signature Type Cover) verandert de tablet in een lichte laptop en is het geschikt voor bijvoorbeeld het bewerken van documenten en het versturen van e-mail.

Accessoires

Naast de mobiele apparaten voor productiviteit biedt Microsoft diverse accessoires. Deze zijn in principe allround inzetbaar, maar wel specifiek ontwikkeld met Surface-hardware in het achterhoofd.

  • Surface Pen, een digitale pen voor bijvoorbeeld schetswerk of het snel maken van handgeschreven notities tijdens een meeting. Surface Pen werkt in combinatie met alle Surface-apparaten.
  • Surface Dock is een dockingstation waar gebruikers hun laptop mee kunnen koppelen en verbinding maken met randapparatuur als een printer, monitor en extern toetsenbord. Ook laadt dit station het Surface apparaat op.
  • Surface USB-C Travel Hub voor professionals die veel onderweg zijn. Deze mobiele hub breidt de aansluitmogelijkheden van Surface-apparaten flink uit.
  • Surface Keyboard is een volwaardig toetsenbord, ideaal voor bijvoorbeeld flexplekken of het thuiskantoor. De vormgeving is slank en de toetsaanslag voelt zeker.
  • Het slanke Type Cover-toetsenbord is een ‘must have’ voor Surface Go 2, Surface Pro 7 en Surface Pro X. Dankzij het magnetische bevestigingssysteem maakt het van deze apparaten in een handomdraai een volwaardige laptop.
  • En in april heeft Microsoft nog een aantal handige accessoires voor thuiswerkers aangekondigd, zoals de Headphone 2+, USB & Wireless Headsets, Modern USB-C Speaker en de Modern Webcam.

Security

Security is een belangrijk aandachtspunt binnen het gehele Surface-portfolio. Microsoft heeft de apparaten van ‘chip tot cloud’ beveiligd en beheersbaar gemaakt via het Microsoft 365-platform. Dankzij Windows Hello kunnen medewerkers snel en veilig inloggen zonder wachtwoord, op basis van bijvoorbeeld gezichtsherkenning of via een vingerafdrukscanner.

Daarnaast beschikken Surface-apparaten over Secure Boot, wat ervoor zorgt dat malware zich niet diep in het systeem kan nestelen. Een andere belangrijke voorziening is de tpm-chip die fungeert als een soort kluis voor het veilig bewaren van encryptiesleutels en certificaten die gebruikt worden bij schijfencryptie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Surface-portfolio van Microsoft en welke voordelen dit voor u kan bieden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of uw bestellingen. We helpen u graag!