Windows Virtual Desktop

 

De voordelen van Windows Virtual Desktop

Werken op elke gewenste locatie en flexibele werktijden zijn steeds belangrijker voor werknemers. Zij willen graag werken bij bedrijven die ze de flexibiliteit geven die ze nodig hebben. Van u als werkgever wordt verwacht dat u de nodige tools en technologie aanreikt, zodat iedereen plaats- en device-onafhankelijk kan werken.

Daarnaast wordt er steeds anders samengewerkt binnen bedrijven. Dynamische teams met full- en parttime werknemers, interne, inhuur-werknemers en freelancers vormen teams die makkelijk moeten kunnen samenwerken.

Om dit te ondersteunen moeten bedrijven investeren in technologieën zoals cloud computing, tablets en laptops, mobiele apps en andere hulpmiddelen om online te kunnen samenwerken. Thuis, op het werk of onderweg.

Wat is Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop (WVD) is een Desktop-as-a-Service (DaaS) dienst van Microsoft. Het is een uitgebreide, cloud-gebaseerde virtualisatiedienst voor desktops en applicaties. De dienst draait op het Microsoft cloud-computing platform en levert complete desktops met diverse besturingssystemen, waaronder Windows 7, Windows 10 en Windows Server.

De virtuele werkplek die met WVD wordt gerealiseerd, is modern, veilig en mobiel. Dankzij de nauwe integratie met andere Microsoft-applicaties en Azure-diensten stijgt de productiviteit van uw organisatie en uw medewerkers. Het gecentraliseerde beheer van de desktops en de aansturing vanuit een beveiligd platform maken het mogelijk om aan hoge veiligheidseisen te voldoen.

Een WVD-werkplek kan binnen enkele minuten worden uitgerold en u maakt meteen gebruik van de in Azure ingebouwde compliance- en beveiligingsfuncties. Met WVD kunt u compleet gevirtualiseerde werkplekken - maar ook individuele apps - implementeren op uw Azure cloud-omgeving. Zo creëert u een virtuele desktop infrastructuur (VDI) die vereenvoudigd beheer, Windows 10 multisessie, optimalisatie voor Office 365 applicaties en ondersteuning voor RDS-omgevingen (Remote Desktop Services) biedt.

Windows Virtual Desktop biedt een aantal voordelen:

  • Schaalbaar. WVD draait op het Microsoft Azure platform. Dit houdt in dat het rekenwerk niet meer op de client gebeurt, maar in de Azure Cloud omgeving. Gebruikerpools worden automatisch opgeschaald wanneer er meer gebruikers ingelogd zijn. Dit kan zelfs toegepast worden voor grafische toepassingen.
  • Flexibel. In WVD kunt u zowel bureaubladen als apps virtualiseren. Daar komt bij dat wanneer u virtuele apps levert aan een Windows 10 endpoint, deze naadloos geïntegreerd worden in de gebruikersinterface.
  • Kostenbesparend. Met WVD betaalt u voor wat er werkelijk gebruikt wordt. Naast de licentie voor de gebruiker betreft dit alleen de rekenkracht, dataopslag en netwerkcapaciteit binnen Azure. Grote investeringen in hardware zijn daarmee overbodig. In vele gevallen zal dit een kostenbesparing opleveren. Omdat er op- en afgeschaald kan worden, kan er rekening worden gehouden met vakanties, weekenden en piekmomenten. Dat scheelt in de verbruikskosten.
  • Tijdbesparend. Microsoft zorgt voor het onderhoud en de beveiliging. De implementatie is eenvoudig, binnen enkele minuten heeft een nieuwe gebruiker zijn eigen virtuele desktop. Heeft u al een RDS-omgeving? Microsoft biedt hulpmiddelen om te migreren.
  • Multisessie. Dit zorgt ervoor dat er niet voor elke gebruiker Windows 10 geïnstalleerd hoeft te worden en dat elke gebruiker toch beschikt over een eigen inlog en bureaublad omgeving. In minder tijd en met meer gemak en minder Azure resources! Windows Virtual Desktop is de enige VDI-oplossing die multisessie Windows 10 ondersteunt.
  • Veilig. Door middel van Multi Factor Authenticatie (MFA) die vanuit de Azure omgeving kan worden aangeboden is uw WVD-omgeving extra beschermd tegen toegang door derden.
  • De beste Microsoft en Office 365 ervaring. Remote Desktop Services (RDS) biedt niet de beste ondersteuning voor Office 365. Zo wordt de OneDrive software niet ondersteund op Windows Servers, zijn er cache issues met Exchange Online in combinatie met Outlook en biedt RDS geen optimalisatie voor het gebruik van Office 365. Met Windows Virtual Desktop zijn deze problemen opgelost en biedt het volledige ondersteuning voor het gebruik van alle Office 365 producten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Windows Virtual Desktop? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. U bereikt ons telefonisch via 020-40 80 971 of per e-mail via info@kns.nl, we helpen u graag verder!