Windows 7 EOL: wat zijn uw opties?

Windows 7 end of life
 

Windows 7 is end of life: wat zijn uw opties?

Op 14 januari 2020 is Microsoft gestopt met de ondersteuning van Windows 7. Heeft uw organisatie nog PC’s of laptops met Windows 7 in gebruik, dan ontvangen die vanaf die datum geen Microsoft beveiligingsupdates meer en geen technische ondersteuning bij problemen. Wat kunt (of moet) u doen om problemen te voorkomen?

Waarom stopt de ondersteuning?

Het onderhouden van software kost geld en ook een besturingsprogramma heeft niet het eeuwige leven. Na een jaar of tien stopt Microsoft dus met de ondersteuning van de oude versie. Zoals dat ook bij al haar voorgangers (Windows 98 en Windows Vista) ging, komt er bij Windows 7 een eind aan het verstrekken van updates.

Wat zijn de risico’s?

Wereldwijd werken er nog honderden miljoenen mensen en bedrijven met Windows 7. Al sinds 2015 krijgt het besturingsprogramma geen nieuwe functies meer, en nu dus ook geen updates meer. Als zich een nieuwe kwetsbaarheid voordoet, bent u daar dus niet tegen beschermd. Uw systeem is dus vatbaarder voor hacks, omdat beveiligingslekken niet langer gedicht worden.

Het is een kwestie van tijd voordat er nieuwe kwetsbaarheden in dit verouderde besturingssysteem aan het licht komen. Op dat moment zien hackers hun kans schoon en laten virussen of spyware los. Wanneer er dan een Windows 7 werkstation in uw netwerk staat, kunnen hackers niet alleen deze computer overnemen. Via deze geïnfecteerde computer krijgen ze mogelijk ook toegang tot de rest van uw netwerk en systemen. De risico’s zijn dus heel groot: van financiële tot imagoschade – geen klant wil immers dat zijn of haar gegevens op straat komen te liggen.

Wat zijn uw opties?

Gelukkig is het antwoord vrij simpel: met een overstap naar Windows 10 bent u meteen weer veilig en voor de komende jaren volledig bij de tijd. Is uw systeem niet ouder dan twee tot drie jaar, dan is meestal een upgrade mogelijk. Is uw systeem ouder, of wilt u betere prestaties of mobiliteit? Dan kunt u beter een nieuw systeem aanschaffen. Wat uw keuze ook is: Windows 10 biedt u de modernste functies en optimale beveiliging.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden na Windows 7, veilig werken of overstappen naar Windows 10? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!