ISDN verdwijnt. En nu?

ISDN verdwijnt. En nu?

KPN heeft aangekondigd diverse PSTN- en ISDN-diensten te beëindigen. Het gaat hier om ISDN1/2 enkelvoudig, ISDN2 meervoudig en alle PSTN (analoge) verbindingen. Op deze aansluitingen stopt de dienstverlening per 1 september 2019, ISDN15/20/30 worden tot 1 januari 2021 ondersteund.

Wat verandert er voor u?

Gebruikt u nog PSTN of ISDN voor telefonie, pindiensten, faxverkeer of alarmmeldingen? Dan is het tijd om in actie te komen en ervoor te zorgen dat de continuïteit van deze services binnen uw organisatie is geborgd wanneer deze diensten verdwijnen.

Wat is ISDN?

ISDN (Integrated Services Digital Network) is een vorm van digitale telefonie. Het is de opvolger van het analoge POTS (Plain Old Telephone Service). Met ISDN kunnen over een koperen tweedraadsverbinding meer gegevens worden getransporteerd dan doorgaans met POTS (analoog) mogelijk is. Het belangrijkste verschil tussen ISDN en analoge aansluitingen is de digitale signaaloverdracht, waardoor het mogelijk is meerdere telefoniekanalen te gebruiken op een enkele aansluiting.

Internet over ISDN

Gebruikt u een ISDN verbinding als basis voor uw internet, dan verwachten wij weinig problemen aangezien het onderliggende koperdraadje niet verdwijnt. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar vermoedelijk wordt dit omgezet. Echter is het zonde om hier zo'n dure verbinding voor aan te houden, wellicht liggen er dan voor u op dit moment al mooie besparingsmogelijkheden op basis van een andere DSL verbinding!

Telefonie over PSTN of ISDN

Telefoneert u over PSTN (analoog) of ISDN, dan moet u in actie komen. Naast het feit dat u niet meer kunt telefoneren wanneer deze verbindingen verdwijnen, zult u merken dat er veel interessante nieuwe mogelijkheden zijn op telefonie gebied. Zoals bijvoorbeeld ons totaalcommunicatie pakket waarbij hosted en mobiele telefonie naadloos worden gecombineerd (ook wel VAMO genoemd: vast-mobiel integratie), waardoor u altijd en overal bereikbaar bent op hetzelfde nummer.

Fax

De fax zal op termijn helemaal verdwijnen. Inkomende faxen worden tegenwoordig al bij ontvangst gedigitaliseerd en in de mail ontvangen. Voor uitgaande faxen zal een andere oplossing gezocht moeten worden. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld cloud diensten om toch faxen te kunnen versturen.

Alarmmelding

Veel bestaande alarmcentrales hebben een verbinding met de meldkamer over een analoge of ISDN verbinding. Wanneer PSTN en ISDN verdwijnen kunt u gebruik maken van een IP converter om dit om te zetten naar een IP signaal. Er wordt dan over de internetverbinding contact gemaakt met de alarmcentrale. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van 247 Alarm, onze nieuwe clouddienst waarmee u alarmmeldingen eenvoudig ontvangt en verwerkt met de 247Services app op uw smartphone. Deze dienst werkt op élke IP-verbinding en is ook geschikt voor bestaande alarminstallaties.

Pinnen

Wanneer uw pinverkeer over PSTN of ISDN loopt, belt het pin apparaat in voor elke transactie. Wanneer PSTN en ISDN verdwijnen, moet u dit omzetten naar een pinnen over IP-dienst. Die dienst
kunnen wij u leveren. Echter de apparatuur moet er ook geschikt voor zijn, neem daarvoor contact op met de leverancier van uw pin apparatuur.

PSTN en ISDN verdwijnen, kom in actie

Veel van de genoemde diensten kunnen wij voor u “digitaliseren” en over een IP verbinding faciliteren. Wij bekijken waar u functionele en kostenvoordelen kunt behalen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of een voorstel op maat voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op via info@kns.nl of telefoonnummer 020-4080971